Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Fijn dat je een mening hebt

Eerlijk gezegd was ik ontstellend benieuwd wat ik aan zou treffen vandaag na het nieuws over de 'straf voor ondernemerschap'. Vandaar dat ik, voor het eerst sinds tijden, op tijd bij de werkbespreking van mevrouw ter Aarde aanwezig was. Met een rugzak vol empathische woorden en goedbedoelde adviezen voor mijn zzp collega's kwam ik de vergaderruimte binnen.
 
'En toen zei haar dóchter nota bene, je weet wel, die slanke vrouw met dat knalrode haar die zélf juist áltijd net even te dichtbij komt staan. Ze vroeg me afstand te houden... nou sorry maar dat begrijp je toch niet!'
'Mogge, Liesbeth. Is het weer raak bij de familie de Jong?' Er is voor mij geen half woord meer nodig. Familie de Jong is de enige, zo niet grootste aso-familie die ons cliëntenbestand rijk is. Er is altijd wel iets terecht of onterecht over te bediscussiëren.
 
'Maar Lies, even wat anders.' De enige manier om haar van onderwerp te laten veranderen is om haar abrupt te onderbreken. 'Heb je het al gehoord? Er is uitgelekt dat met Prinsjesdag zal worden aangekondigd dat de zelfstandigenaftrek totaan 2028 niet wordt afgebouwd naar €5000,- maar naar €3200,-.'
De twee groene ogen van Liesbeth kijken me verdwaasd aan. - Zou dit de verbijstering zijn waarover gesproken werd door het Platform voor Zelfstandigen?-
'Lekker belangrijk' zucht Liesbeth. 'Je doet net alsof ik me daar mee bezig houd. Maar goed, zullen we beginnen?'
 
Natúúrlijk chargeer ik een beetje. Er stond niet dat mevrouw Drijvers van PZO acuut van haar stokje ging over het uitgelekte nieuws. Maar wat is er toch aan de hand met woordvoerders van Platforms, beroepsverenigingen en andere belangenbehartigende partijen?
Is het zó belangrijk ergens een mening over te hebben en deze vooral zo breed gedragen mogelijk te ventileren in de media? Wat is er gebeurd met het spreekwoordelijke 'zwijgen is goud'?
 
Is het niet noodzakelijk op te staan op het moment dat er opgestaan moet worden? Te denken valt aan de verplichte mondmaskers (met zelfgeimplanteerd luchtfilter NB.) 
terwijl je in België een modellenbureau aan het oprichten bent. Of over de toegenomen administratiedruk in verband met het registreren van de contactgegevens van álle aanwezige klanten in jouw horecazaak?!
Natúúrlijk kan mevrouw Drijvers van PZO haar schouders niet ophalen over beslissingen die de gehele zelfstandigenpopulatie aangaan. Maar een al-om-gedragen verbijstering? Laat me niet lachen.
 
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.