1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 02-08-2021

Hits: 199

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Brussel

Aangepast: 02-08-2021

In Brussel heb ik tien jaar gewoond en gewerkt. Half september ga ik de stad weer opzoeken. Heb ik veel zin in. Ik herinner me de periode dat ik voor de Europese Commissie werkte. Waren hectische tijden omdat mijn baas niets deed en pas om zes uur begon met iets te doen! Dat vond ik niet zo leuk eigenlijk, mijn baas heette Serge Abou en we bevonden ons in de afdeling internationale contacten. Anti dumping en dat betekent zoiets als onze Europese producten beschermen tegen de overwoekerende anti dumping prijen van de niet Europese landen zoals China die diensproducten tegen een schrijnbedrag dumpt en kinderen het werk laat doen. Ik moest elke dag de post halen en verder wat typen maar pas om zes uur kwam er echt actie op de afdeling en dan wilde ik naar huis en dat kon niet. Ik heb wel mijn concours voorbereid daar. Als ik die zou halen zou ik aangenomen worden en kunnen genieten van een riant inkomen. Maar ik slaagde niet omdat ik niet over een secretaresseopleiding beschikte. Die heb ik nu wel in mijn zak en misschien is het nog niet te laat. Maar je moet wel ingesteld zijn op de Commissie want het is een snobistische wereld, bovendien sta ik niet achter hun activiteiten. Elke ochtend kwam Serge binnen en had ik koffie gezet. Hij ging dan uitgebreid de krant lezen met zijn stinkende sigaren. Hij had ook een lief en een vrouw en een zoon wiens opstel ik moest nakijken om half zeven ’s avonds. Als ik klaar was daar liep ik naar huis en stopte bij de taartenwinkel. Kocht een taartje en een biertje en ging naar huis om me daar te verkleden voor de fitness afdeling. Dat vond ik leuk. Ik bleef de hele avond op het loopapparaat trainen en ging dan naar huis, nam een bad en ging eten. Dan kwam Rudy thuis, mijn Franstalige ex vriend en was de poes blij. Rudy werkte met jeugddelinquenten en was hartstikke lief en geduldig. Soms ging ik nog wat schrijven of koken voor de volgende dag als Rudy vrij was. Maar ik was een stuk actiever dan nu en ik wil graag weer daar wonen en werken. Hoewel dat met mijn ziekte onmogelijk is denk ik hoewel? We wonen bij mensen in huis en zo kan ik eindelijk Florence weer zien, dat is de zus van Vincent, mijn vriend voor Rudy! Ik heb twee grote liefdes gekend maar Vincent is een hele tijd geleden en ging veel vreemd. Het is een alpinist die ik nu nog dagelijks spreek op FB. Hij is nu 68 jaar en is erg zoekende naar liefde en genegenheid. Mijn vriend Léon wilde daar een toneelopleiding gaan doen maar die was veel te duur. Brussel is een hectische stad omdat alles in dienst is van de Commissie. Je hebt veel wijken met Afrikanen en die verkopen de mooiste spulletjes, ben benieuwd of er veel is veranderd. De Fallstaff met de lekkere taartjes en eten, ik nam een tosti en Léon een gehaktbal, ja ik heb er zin in. We verblijven in Elsène, een mooie buurt vlakbij een metro en zo is het …. Bonjour Bruzelles!

Amstelveen, 2 augustus 2021

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

03.08.21
Feedback:
ik vind het ook een mooie foto zeg ik heb ook in brussel gewoond en daar was ik heel blij om
Show more
03.08.21
Feedback:
Met plezier gelezen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Zoute drop
728
Lezen?
Watermark@ the hours
725
Lezen?
Belle de jour
695
Lezen?