SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De berlage school

Publicatie: | Ingrid Karsten

Ik ben net gestart met een cursus online schrijven, georganiseerd door het LOIi! Ik vind dit harstikke leuk alleen weet ik nog steeds niet precies hoe het werkt. Ze zijn heel erg druk. Ik moet het verhaal insturen maar het is een hele klus! Ik denk dat ik er veel van ga leren! Ook heb ik net gesolliciteerd naar een baan als lerares Frans. Ik heb ze geschreven dat ik erg bedreven ben in het vak Frans en dat ik het dagelijks spreek. Dat ik het liefst met taal en muziek werk, is een wens die ik maar niet te hard ga maken want zij werken waarschijnlijk met een grammtaticaboekje. Het is lang geleden dat ik voor de klas stond maar ik heb er erg veel zin. De school is in Amsterdam en ik denk dat ik het wel leuk ga vinden maar mijn leeftijd houdt het tegen. Ze zoeken jonge aanwinst en een snel optreden, ik neem graag mijn tijd en kan echt niet 40 uur gaan werken wat ze wel willen. Ik zie wel. Morgen ga ik mijn materiaal ophalen in Amsterdam want ik wil weer gaan werken. Ik hoop dat het lukt m et al mijn plannen. Ik kom amper buiten en nu wil ik gaan werken, maar als de school leuk is dan lukt het wel. Mijn verhalen worden niet meer graag gelezen omdat ik niets te vertellen heb. Ik hoop dat de Loi cursus me gaat helpen met verder komen.

Amstelveen, 30 mei 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
31.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik heb nog geen antwoord gehad maar ik heb er wel zin in
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ingrid, ik gun je van harte dat je wordt aangenomen. Als ze jonge aanwinst zoeken die veertig uur wil werken, en dat op jou niet van toepassing is, lijkt de kans me eerlijk gezegd klein. Weleens vrijwilligerswerk overwogen? Zeer dankbaar werk en je komt weer buiten en meer onder de mensen. Meestal wordt er ook nog een vrijwilligersvergoeding betaald. Laat je vooral niet wijsmaken dat je pas meetelt als je meedraait op de reguliere arbeidsmarkt.

Verbeterpuntje:
Loi - LOIShow more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 31.05.22
  dank je wel ewald ik heb er echt mijn best op gedaan en ik vind jouw berichtje heel erg lief en ik denk dat ik van je hou
  • Ingrid Karsten 31.05.22
   ik zie het ook niet zo zitten om veertig uur per dag te werken ewalt maar ik heb er wel zin in ik bedoel ik heb er mijn best op gedaan en ik vind jou heel erg lief
 • Ingrid Karsten 31.05.22
  ik wil zo graag Franse les geven Ewald maar je hebt gelijk het is niet aan mij besteed. Eerst maar naar buiten gaan

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.