Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 440
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
De engel
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 181

De lokroep van de moeder klinkt door de straat. Voorbijgangers staan stil en zien haar bij het slaapkamerraam op de tweede verdieping van het jarendertighuis. Haar dochtertje van twee glimlacht en loopt bij haar in de buurt. Beneden staat haar vader met een geschrokken gezicht bij de voordeur tegen de muur geklemd. Hij kan het niet aanzien: zijn dochtertje die door de dakgoot wandelt. Applaus klinkt op, een zucht van verlichting. Ze heeft een engeltje op de schouder gehad. 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De engel"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
21.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen, maar ik begreep alleen niet direct waar de moeder zich bevond.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !