SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Kibboets

Publicatie: | Ingrid Karsten

Vandaag was ik aangekleed en ben ik met leon naar zijn moeder geweest en hebben we in de kibboets gegeten en dat was lekker! Ik had er echt veel zin in om te gaan want ik heb de lieve schat al zo’n tijd niet gezien. Maar onderweg viel ik hard op de grond en had pijn in mijn knie. Och gossie toch! Toen we aankwamen in de Groenelaan, wilde ze net gaan wandelen met haar dochter en zwager, eigenlijk zat ze in een rolwagen. Wij hebben gewacht en hebben daarna nog koffie gedronken. Toen zijn we naar de kibboets gegaan en hebben daar gegeten en dat was lekker en thuis heb ik mijn pyjama aangedaan en voel me voldaan. Het was een geslaagde dag en dit verhaal staat op zichzelf. Ik heb mijn gezicht laten zien en dat is me veel waard. En we hebben als afsluiting een m ooie foto laten m aken van ons in het bushoekje. Ja ik vond het een leuke dag! Zomaar een impressie, het is schitterend weer!

Amstelveen. 22 mei 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een reactie geven! Schrijvers stellen vooral je tips en opmerkingen op prijs.
11.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi beschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.