Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

De man met de hamer
Inzendingen: 440
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
De man met de hamer
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 91

Mensen sluiten deuren en ramen om een virus buiten te sluiten. Door de muur hoor ik de stem van mijn buurman. Hij werkt vanuit huis. Een blauwe bestelbus stopt voor het pad naar het hofje waar gezinnen en studenten wonen. Het geluid van kratten zwelt aan. Ik weet genoeg. Terwijl iedereen zijn zaakjes op orde probeert te brengen, levert de bierkoerier bij studentenhuizen zijn kratjes af. Nu weet ik wat Rutte bedoelt met ‘dit is een hamer om het virus plat te slaan.’ Geen spervuur van maatregelen, maar de bierkoerier krijgt het virus eronder. Het kabinet zet het sociale leven op een lager pitje. Het kan even niet anders. Wij kennen het neveneffect en gaan in de buurt een paar slapeloze nachten tegemoet. Het is even niet anders. 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De man met de hamer"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
15.10.20
Feedback:
Virusbeleving vanuit een origineel perspectief. Goed gevonden!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !