Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Donderpreek
Inzendingen: 439
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Donderpreek
© Robert Beernink op .
Aantal hits: 72
Half vijf ‘s ochtends, twee diepe doffe dreunen. Melkbussen? Nee, plofkraak in zuid.
Het is inmiddels december, normaliter knalmaand. Preciezen gebruiken geen bal, dat is voor de rekkelijken. Op een schietbus hoort een deksel met een touw eraan.
De mooiste tradities bezitten twee kenmerken. Ze zitten zo diep dat het, mits goede redenen, geen probleem is een keer over te slaan, en in de loop der tijd zijn er zegswijzen uit ontstaan.
De handhaver spreekt zalvend, indringend en afstandelijk tot de aanstekers in de opwarmkeet. Ik zie ze schouderophalen, een biertje opentrekken en denken: hij zou carbid moeten lusten.
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Donderpreek"

Geschreven door Robert Beernink . Geplaatst in Cursiefje.
03.12.20
Feedback:
Knap geschreven Robert!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !