Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Een vreemde ontmoeting
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Een vreemde ontmoeting
© Jan Boxem op .
Aantal hits: 81
Een vreemde ontmoeting.
(uit waargebeurde verhalen)
“Toch ‘t mondkapje maar even afdoen, ”zei ik tegen de man schuin tegenover mij. “Zo’n kapje voelt niet prettig en zoveel mensen zitten hier nu ook weer niet.” De man keek mij voor het eerst aan. Hij was vijf minuten geleden de wachtkamer van de tandarts binnengekomen. Na goedemorgen negeerden we elkaar. We waren op dat moment de enige twee personen, die zich mochten verheugen op een bezoekje aan de tandarts. “Sowieso doe ik geen mondkapje voor,” zei de man, ”want het coronavirus bestaat niet.” “Hoe bedoelt u het coronavirus bestaat niet?,” vroeg ik verbaasd. “Begrijp je niet dat het één grote leugen is. Een grote samenzwering tegen onze maatschappij.” De man kwam op stoom. “Donald Trump heeft gelijk toen hij zei dat, als het coronavirus zou bestaan, China het virus expres in de wereld heeft gebracht. Ook een samenzwering dus.” “Maar gelooft u Trump nou echt na zoveel leugens die hij al verteld heeft?,” was het enige zinnetje dat ik uit kon brengen. “Heb je anders het boek van Dean Koontz niet gelezen?” ging de man verder. Daar word je echt niet vrolijk van.”
Ik begon te zweten. Niet bij de gedachte aan de tandartsstoel, maar van de man tegenover mij. “Nou, als je daar niet vrolijk van wordt, zal ik het zeker niet gaan lezen. De vrije pers, de kranten en het NOS Journaal, geven me genoeg informatie,” kwam er bij mij kort en krachtig uit. “Meneer Boxem, komt u verder,” zei de vriendelijke tandartsassistente. “Kamer zes graag.” Het wegroepen uit de wachtkamer voelde als een bevrijding. Zo opgelucht ben ik nog nooit de kamer van de tandarts binnengestapt.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Een vreemde ontmoeting"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Cursiefje.
28.11.20
Feedback:
Van zulke mensen ga je ter plaatse last krijgen van tandenknarsen.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • j.boxem 30.11.20
    Dat is zeker het geval Annemarie. Een heel bijzondere ervaring.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !