Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

179 Hits

Publicatie op:
Gekke bekken
Gekke bekken trekken. Het was jarenlang mijn favoriete intermezzo tijdens kringverjaardagen. Daarbij maakte ik handig gebruik van stiefkids en nichtjes. Een goed excuus, want samen bekken trekken is immers dubbel hilarisch. Bovendien hield ik op deze manier andermans kroost bezig, zodat de ouders hun handen vrij hadden voor grote mensen gesprekken. Over te weinig parkeerplekken in de straat en het nieuwe bankstel dat er voorlopig niet komt, want 'die prijzen bij Goossens...belachelijk!'  
 
Prima, kids en ik gierden ons intussen wezenloos om elkaars idiote smoelwerken. Wij wel. 
 
Aan deze maffe muilen traditie kwam een einde toen de beschikbare kids zich allemaal wat te oud gingen voelen voor dit soort flauwekul. Zij wel.
En iedere amateur bekkentrekker weet dat gekke bekken in je eentje niet werken. De kick is nu eenmaal groter in het openbaar. 
 
Dus ik doe het overal. Op straat, in winkels, op de sportschool. Ik bekketrek me gek tegenwoordig. Steekje los? Exhibitionistisch? Vind je? Ik hou me anders netjes aan het mondkapjesadvies. Ik wel.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gekke bekken"

24.10.20
Feedback:
Leuk verhaal, Trijntsje. Met plezier gelezen.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig