Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

117 Hits

Publicatie op:
Genot
Menig wereldrijk is eraan ten onder gegaan. Eenmaal verwezenlijkt door een gezamenlijk gedragen visie, strategische verstandshuwelijken, bekonkelde allianties en nietsontziende veroveringen, volgt onvermijdelijk individuele exploitatie van macht en tonen van rijkdom.
Lange termijn behoud maakt plaats voor korte termijn genot: we kunnen echt geen jaar wachten om kerstmis te vieren, willen nu de kroeg induiken en op wintersport gaan.
Het tij is gekeerd.
Teken aan de wand is dat de actuele mondkapjesplicht niet geldt voor werkers in de bezoldigde erotische dienstverlening. Over publieke binnenruimten gesproken!
Toch gloort er hoop: de aanstaande vaccinatiegolf betekent waarschijnlijk voor iedereen een happy end.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Genot"

10.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Goed geschreven!
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Chapeau! (397) Lieven Vandekerckhove⊕ 21-04-2020

    Kort en hevig. Korter en heviger dan wanneer het niet onverwacht was - bijvoorbeeld als het sluitstuk van een geniepig spel van kat en muis, waarbij tweehonderd snaken solidair staan tegenover een...

    Lees meer: Chapeau!