Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

357 Hits

Publicatie op:
Goedkope lol

Met mijn blik op de tegels gericht om mijn zwalkende gang enigszins onder controle te houden, wandel ik door de stille straten. Ouderdom heeft zo zijn nadelen. Op de stoep zie ik een 2€-muntstuk liggen. Wie het kleine niet eert .... schiet door mijn hoofd. Als ik mij voorover buk om het muntstuk op te rapen, blijkt al snel dat er geen beweging in te krijgen is. Vastgeplakt aan de stoeptegel, een goede grap. Bij het overeind komen zie ik in mijn ooghoek drie neusjes tegen de ramen geplakt. Ze lachen naar mij. Om hen te plezieren waag ik een nieuwe poging. Gehurkt peuter ik een tijdje aan de tegel. Als ik er genoeg van heb kom ik overeind, doe alsof het mij gelukt is en houd het denkbeeldige geldstuk tussen duim en wijsvinger in de lucht. De kinderen, ik zie ze schrikken als ik het geld zogenaamd in mijn achterzak stop. Eén meisje rent bij het raam vandaan. Ik loop verder. 
Het duurt niet lang of de deur gaat open. Ik hoor het meisje roepen, draai mij om en zie haar en haar moeder die achter haar staat: “Meneer mag ik mijn geld terug?”
Terwijl ik terugloop roep ik haar toe: “Het geld zit nog aan de stoeptegel hoor. Kijk maar.”
Samen kijken we naar de tegel. De moeder lacht. “Nu heeft meneer ons er tussen genomen. Een goede grap.”
Nadat ik verteld heb dat ik 60 jaar geleden soortgelijke grappen uithaalde met een portemonnee aan een touwtje, vervolg ik glimlachend mijn weg. Er is veel veranderd, maar weinig nieuws onder de zon. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Goedkope lol"

02.04.20
Feedback schrijfkwaliteit
Je hebt me inderdaad aan het lachen gebracht! :lol:
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Chapeau! (397) Lieven Vandekerckhove⊕ 21-04-2020

    Kort en hevig. Korter en heviger dan wanneer het niet onverwacht was - bijvoorbeeld als het sluitstuk van een geniepig spel van kat en muis, waarbij tweehonderd snaken solidair staan tegenover een...

    Lees meer: Chapeau!