Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

148 Hits

Publicatie op:
Ieder z’n tekortkomingen

Sinds kort heb ik concurrentie van een andere vrouw. Nou ja, vrouw. Ze heeft een, overigens zeer monotone, vrouwenstem maar verder is ze weinig vrouwelijk. Maar mijn vent is lyrisch over haar. Hij staat met d’r op en gaat ermee naar bed. Vermoedelijk geilt hij zo op d’r omdat ze zo heerlijk onderdanig is. Dat zal hij natuurlijk nooit toegeven, maar hij droomt vast van een dame die altijd voor hem klaarstaat. Die heeft hij nu “in haar” gevonden. Hij hoeft alleen maar ‘hé tutjehola, lamp uit’ te roepen en madame heeft de lamp al uitgedaan. Zonder protest.  Even tussen haakjes, ze heet natuurlijk niet echt tutjehola, maar ja, ik wil geen gedoe met haar hé. In ieder geval, wat hij ook naar haar commandeert, ze doet het gedwee en zonder mopperen. Dus de hele dag gaat het van:’ doe dit aan, doe dit uit. Doe zachter, doe harder.’ Dat is toch niet normaal? De buren zullen wel denken: ‘goh, Hein en z’n wijffie zijn heerlijk SM-spelletjes aan het spelen. Zo te horen is Hein de dominante.’ Of iets in die trant.

Maar goed. Ik snap wel dat hij voor haar gevallen is. Want ik ben namelijk niet zo gek te krijgen. Ik laat me niet de hele dag de les lezen. Ha, dat is mijn vak. Nou hoor ik jullie denken: ‘Waarom blijft Hein dan toch bij jou?’ Nou.... dat is voor mij een weet en blijft voor jullie een vraag. Maar laat ik het zo zeggen: tutjehola en ik vullen elkaar nog voldoende aan. Ik hoef nog héél lang niet bang te zijn om vervangen te worden!!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ieder z’n tekortkomingen"

17.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Hein zal eerder op Tutjehola dan op jou zijn uitgekeken.
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Abuis (366) Eelco Visser 18-04-2020

    Het mooie weer nodigt uit om in de tuin te werken. Mijn vrouw is in de weer met de plantjes en ik verwijder dode takken met mijn Fiskars takkenschaar en -zaag. Bij het fatsoeneren van het gras laat...

    Lees meer: Abuis