Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

283 Hits

Publicatie op:
JE OPWINDEN HELPT NIET
Even to the point. Ik vind het fascinerend hoe educatief wij worden begeleid in het Corona geweld: Mondkapje opdoen, handjes wassen, goed tandjes poetsen en drie weesgegroetjes om het gevaar af te wenden.

Goed ook dat de regering de maatregelen af en toe versterkt. Zo mag je sinds kort nog maar met één andere persoon op straat lopen en wat mij opvalt is dat Corona aantoont dat het slecht gesteld is met ons onderwijs. Veel mensen kunnen namelijk letterlijk niet meer tot tien tellen want ik zie groepjes fietsers en wandelaars van minimaal zes personen gewoon doen of er niets aan de hand is. Of het kan ze echt geen bal schelen dat ze spelen met het leven van hun ouders of grootouders.

Het kan ook zijn dat die mensen het gewoon niet willen weten. Zo van; waar je geen aandacht aan schenkt, is er niet. Zoiets.

Doet mij trouwens denken aan mijn moeder. Die leefde ten tijde van de A-Bom. Koude oorlog. Iedereen was toen bang voor de atoomboom. Iedereen noemde het A-Bom zoals nu nog sommige mensen K zeggen in plaats van Kanker. Hoe dan ook, ook toen deed de overheid er alles aan om de mensheid te begeleiden in het naderende gevaar. In die tijd werden de mensen terdege voorbereid op een A-Bom. De maatregelen: auto's met megafoon door de straten. Die in elke straat blèrde: "RAMEN EN DEUREN DICHT EN BEGEEFT U ZICH ONDER DE KEUKENTAFEL I.V.M RONDVLIEGEND ONGERIEF"

Mijn moeder dook dan onder de keukentafel met een netje op haar hoofd tegen het stof. Soms ook met een regenkapje en een regenjas aan, voor het geval de bom nogal stevig zou uitpakken.

Nou ja, ik wil voor de verandering eindigen met een bijzondere uitspraak van Gerard Reve die precies uitdrukt waar het nu eigenlijk allemaal om draait, namelijk:  "Uit alles blijkt, dat niets er iets toe doet."

En zo is het maar net...Je opwinden helpt niet. Acceptatie is het enige dat telt..

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "JE OPWINDEN HELPT NIET"

15.11.20
Feedback:
5 sterren gegeven al doet het er niets toe...
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig