1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 10-08-2021

Hits: 137

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Klimaatkat

Aangepast: 10-08-2021
Klimaatkat
 
Om de zoveel jaar publiceert het IPCC een allesomvattend rapport over klimaatverandering. De opstellers maken gebruik van extreme scenario’s die niet meer realistisch zijn. Iedereen heeft wel een mening.
Lees en huiver. ‘Niemand is meer veilig en het wordt steeds erger,’ aldus het opwekkende praatje van Andersen, directeur van het VN-Milieupanel.
 
Gelukkig raast het nieuws snel door en beland ik bij de kat in de boom. Wat is er aan de hand met de kat in de boom? Nou, die kat durft niet meer uit die boom te springen.Verlamd van angst zit hij op een tak; dus kwam de brandweer op de proppen. Een poging om de kat uit de boom te spuiten sorteerde helaas geen effect.
Gelukkig was er iemand op het idee gekomen om dan maar de boom met de kat erin om te zagen. Was het een bijzondere boom? Zeker weten! Een gezond en mooi exemplaar, gezegend met een mooi, groen bladerdak. Een echte luchtzuiveraar zou je kunnen zeggen.
 
Missie geslaagd: de kat heeft de boom verlaten en de boom heeft de geest gegeven.
Toen kreeg ik een idee. Waarom niet alle dwazen omzagen? Levert weliswaar een kaalslag onder de mensheid op, maar ook enorme winst qua menselijke uitstoot van broeikasgassen!
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.08.21
Feedback:
In weinig woorden zeg je veel.
Show more
10.08.21
Feedback:
Mooi beschreven!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goed
306
Lezen?
55 woordenverhaal
Ongedocumenteerd
251
Lezen?
55 woordenverhaal
Witte sneeuw
235
Lezen?