Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 428
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
kunstgevoel
© irene wagemaker op .
Aantal hits: 108
 
Met het begrip kunst kon ik nooit goed uit de voeten.
Een galerie ,museum, een kunstenaar, mensen die vol bewondering rondkeken. Zij zagen iets wat voor mij niet was weggelegd.Tot ik in een tweedehands winkel een paar boeken over kunst kocht. Warhol, Mondriaan, Pijke Koch.Het was een openbaring, ik werd er blij van .
Nu weet ik het , kunst is oorspronkelijk, maakt blij, is een openbaring.
Ik ben een fan van tweedehands winkels. Het is net zoiets als loten kopen , je hebt altijd die stille hoop , nu gaat het gebeuren.De loten heb ik opgegeven, de tweedehands winkels niet.
Een leuk shirtje, passen in een hokje met een spiegel voor je en een gordijn als afsluiting in de rug.Klem in het shirtje, gewoon vergeten dat ik inmiddels 3 maten hoger zit, geen hemd aan en die spiegel voor me kon ik alleen maar bedenken, laat vooral niemand dat gordijn per ongeluk open doen.Na twee borstamputaties, de gevolgen van te weinig beweging en teveel eten, zie je er niet meer echt gezellig uit. 
Het gevecht met het shirtje heb ik gewonnen,ik kreeg het uit.Bij het openen van het gordijn overviel het me, net als bij de ontdekking van het kunstgevoel.Ik ben oorspronkelijk, maak blij .,
 

Ik ben gewoon kunst  
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "kunstgevoel"

Geschreven door irene wagemaker . Geplaatst in Cursiefje.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !