Voor schrijvers, door schrijvers
502 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

175 Hits

Publicatie op:
kunstgevoel
 
Met het begrip kunst kon ik nooit goed uit de voeten.
Een galerie ,museum, een kunstenaar, mensen die vol bewondering rondkeken. Zij zagen iets wat voor mij niet was weggelegd.Tot ik in een tweedehands winkel een paar boeken over kunst kocht. Warhol, Mondriaan, Pijke Koch.Het was een openbaring, ik werd er blij van .
Nu weet ik het , kunst is oorspronkelijk, maakt blij, is een openbaring.
Ik ben een fan van tweedehands winkels. Het is net zoiets als loten kopen , je hebt altijd die stille hoop , nu gaat het gebeuren.De loten heb ik opgegeven, de tweedehands winkels niet.
Een leuk shirtje, passen in een hokje met een spiegel voor je en een gordijn als afsluiting in de rug.Klem in het shirtje, gewoon vergeten dat ik inmiddels 3 maten hoger zit, geen hemd aan en die spiegel voor me kon ik alleen maar bedenken, laat vooral niemand dat gordijn per ongeluk open doen.Na twee borstamputaties, de gevolgen van te weinig beweging en teveel eten, zie je er niet meer echt gezellig uit. 
Het gevecht met het shirtje heb ik gewonnen,ik kreeg het uit.Bij het openen van het gordijn overviel het me, net als bij de ontdekking van het kunstgevoel.Ik ben oorspronkelijk, maak blij .,
 

Ik ben gewoon kunst  

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "kunstgevoel"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Anderhalve meter (415) Dorine Van der Marel 23-04-2020

    De bloemblaadjes van de blauwe regen liggen als een plakkerige, natte derrie op de groene, waaiervormige bladeren van de palm die onder de pergola op het terras staat. Het hele terras is zo...

    Lees meer: Anderhalve meter