Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

61 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Kwetsbaarheid
De ambulancebroeders waren met hem bezig. Ik slenterde door de bejaardenwoning en mijn oog viel op een foto van zijn kleinkinderen: mijn dochtertje van vier met haar jongere broertje op schoot. Het greep me enorm aan, gaf het op de emotie van dat moment.
Nu, drie jaar later, verdelen we zijn spullen. Ik zie dezelfde foto en weer schiet ik vol. Waarom? Mijn kinderen zijn inmiddels twee prachtige volwassen mensen. Wat knijpt desondanks mijn keel dicht? De zichtbare onvoorwaardelijke liefde van de generatie voor mij en na mij? Het besef van de onverbiddelijk verstrijkende tijd? Of toch mijn feilbaarheid?
 
Noot van de schrijver: Ik heb geen behoefte aan feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Kwetsbaarheid"

03.05.21
Feedback:
De derde zin is een tikkeltje krom. Verder vind ik de beschouwende stijl van schrijven mooi.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig