1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Lekker borrelen

Publicatie op: 09-09-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lekker borrelen

66 Hits.

Na mijn afspraak strijk ik neer op een terras in Amsterdam. Ik wil nog even van het prachtige weer genieten.
Ik bestel een glas Chardonnay. Na twintig minuten krijg ik een beetje een droge bek. Is de bestelling misschien niet goed doorgekomen?
Tien minuten later krijg ik dan toch dan toch mijn glas wijn. Degene die mijn glas heeft ingeschonken heeft overduidelijk twee glazen ogen. Vier slokken schat ik in en dat is dus snel op.

Ik vraag om de rekening.
Daar staat het volgende op:

1 x Chardonnay glas € 7,50

Tip is not included
5% is ok
7% is good
10% is very good
20% you’re a legend

‘Ik vind het nogal aan de prijs als je kijkt naar de prijs/kwaliteitverhouding,’ zeg ik tegen de jongen die mij de rekening presenteert. ‘Het is wel Chardonnay,’ antwoordt hij.
Ik geef geen tip, maar laat de volgende aantekening op de pinbon achter:
'If you give a tip you definitely need brain surgery.’

What can I say. I’ll never be a legend.

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.09.21
Feedback:
Geinige observatie. Die 'droge bek' past niet echt in de stijl, vind ik.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goed
267
Lezen?
55 woordenverhaal
Ongedocumenteerd
220
Lezen?
55 woordenverhaal
Witte sneeuw
206
Lezen?