Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

396 Hits

Publicatie op:
Luchtig
Het zijn van die hartverwarmende gestes in een periode als deze. Dat we voor nop naar de filmkanalen 1 tm 4 mogen kijken. Niet dat ik er gebruik van ga maken ofzo. Nee zeg, ik moet wel heel diep in een crisis zitten wil ik mijzelf 's middags om 14u op een filmpje trakteren. Film kijken doe ik straks wel weer buitenshuis, in het Filmhuis. Dat laatste moet ik er op een of andere manier altijd bij vermelden. Stukje image building, denk ik.

Goed, zo dacht ik er een week geleden over. Wat kan er in crisistijd toch veel veranderen in korte tijd. Het begon onschuldig. Tijdens het vouwen van een flinke mand vol was had ik ineens behoefte aan wat kijkplezier. Toen alles op geordende stapeltjes lag heb ik het uiterst vermakelijk 'Bella Donna's' maar gewoon af gekeken. De tv gids noemde het trouwens een 'luchtige komedie', een term die in menig gezelschap synoniem staat voor flutfilm. In mijn gezelschap doorgaans ook.

Maar inmiddels is er geen houden meer aan. Met eenmaal daags een 'luchtige komedie' lijk ik aardig verslingerd aan het genre. Gewillig laat ik mij meevoeren door 'single chicks' in 'hilarische situaties' die aan het einde van het verhaal eindelijk die foute 'friend with benefits' aan de dijk zetten en gevoelens toelaten voor dat maatje waar ze zo goed mee kunnen praten. Tenzij deze laatst ineens homoseksueel blijkt. Kortom, een dagelijkse dosis voorspelbaarheid in deze onvoorspelbare tijd. Heerlijk.

Op het moment van schrijven laat ik me alweer afleiden door zo'n smeuïge hoop gebakken lucht, genaamd 'Hallo bungalow.' Mocht deze film het niet moeten hebben van zijn pakkende titel, dan toch op z'n minst van z'n imposant sterrencast. Mijn hemel, daar staat voor kapitalen te acteren zeg! Ik noem ff gauw een Eva van der Gucht, een Lies Visschedijk, een Roeland Fernhout en vele andere gevestigde namen. En ze spelen allemaal alsof hun leven er van af hangt. Met de kennis van nu is dat wellicht ook het geval. Acteurs zijn meestal zzp'ers, toch?

Bij elk project moeten ze zich opnieuw bewijzen, zelfs al is dat een flutf...sorry, luchtige komedie. Dus nee, ik ga niet stoppen met mijn nieuwe guilty pleasure, dat kan ik gewoon niet maken.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Luchtig"

27.03.20
Feedback:
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Schrijfkwaliteit
    2/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig