Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

364 Hits

Publicatie op:
Mierenprotest

Ik zie geen gele hesjes. Iedereen is in het zwart gekleed. Als mieren krioelen ze door elkaar. Dat is ook wat ze voor moeten stellen, mieren. Drommen die zich verzamelen voor Paleis het Noordeinde. De armen van mij potige buurman maaien bijna de zonnebril van mijn gezicht. Met overslaande stem krijst hij: “Wij vegen het hele zooitje daarbinnen bij mekaar! Stelletje luizen!” Mijn oren gonzen. Ik voel me misselijk worden, doe een stap naar achteren om uit deze mensenmassa te ontsnappen.

In de opening van het blauw met gouden sierhek vertoont zich een paleiswacht. Dappere man, maar ook vrij stom met dit losgeslagen stelletje. Een gejoel golft door de menigte. Borden worden omhoog gestoken. De leuzen zwaaien in grote rode en zwarte letters heen en weer. Wij werken als een mier voor jullie jachtjes en plezier! Mierenwerkvolk met luizenloontjes! Met dat pensioen moeten we de rest van ons leven doen! Woonpaleis, werkpaleis, ontvangstpaleis … Stop die renovatie, Alex zoek een ander plaatsie! 63 miljoen, daar gaat ons pensioen! De koning gaat maar in een rijtjeswoning! Boven het lawaai uit klinkt plotseling een schot. Iemand gilt. Politieagenten manen om kalmte. Het rumoer verzwakt tot geroezemoes. Leeft er onbewust angst voor een aanslag?

Een donkerblauwe Audi A8 komt aan zoeven. Onder politie-escorte rijdt de limousine door de geopende paleishekken door. Achterin de limousine zit de koning op weg naar zijn werkpaleis. Hij kijkt wat verbaasd en wuift. Het volk juicht en zwaait terug met de actieborden. Vergeten is de verloren strijd. 


(Oorspronkelijk ingezonden voor Sweek #microPaleis (250 woorden)


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mierenprotest"

17.01.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Chapeau! (397) Lieven Vandekerckhove⊕ 21-04-2020

    Kort en hevig. Korter en heviger dan wanneer het niet onverwacht was - bijvoorbeeld als het sluitstuk van een geniepig spel van kat en muis, waarbij tweehonderd snaken solidair staan tegenover een...

    Lees meer: Chapeau!