Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

44 Hits

Publicatie op:
Mondzorg
Hij wroet met zijn tangen tussen mijn tanden en mompelt: ‘Stabiel.’ Ik moet hier volledigheidshalve bij vermelden dat hij vele uren heeft besteed om deze status te bereiken. Hij is een vakman: al zijn vullingen zitten nog vast en getrokken kiezen zijn niet weer aangegroeid. Op het kerkhof heerst eindelijk rust.
Het klinkt raar, maar ik kom er graag. We zijn beiden geïnteresseerd in kunst, vooral muziek en literatuur. Onze gesprekjes na de behandeling krijgen steeds meer een gearticuleerd karakter, ook omdat ik nu zonder restverdoving of een prop watten tussen mijn kaken naar mijn eigen mond kan praten.
 
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Mondzorg"

08.04.21
Feedback:
Originele kijk op een bezoek aan de tandarts, mooi compact beschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Greta (166) Petra Thijs 04-10-2020

    Ik zit op een bank in het stedelijke park en onderga de drukte als een appelflauwte. Mijn lichaam is niet meer zo gehoorzaam als vroeger, het sputtert en protesteert, laat zich niet langer in een...

    Lees meer: Greta