Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

147 Hits

Publicatie op:
Niet grappig
Niet iedereen wordt er grappiger op de laatste tijd. Zo belde ik daarstraks een vriendin met best veel vrije tijd (lees: door omstandigheden buiten het arbeidsproces). Leuk mens, altijd lachen. Vroeger. Tegenwoordig is ze woedend. Bijvoorbeeld op de mondkapjes. Oké, ik luister.
'Het wordt opgedrongen, dus ik weiger.'
'Aha..'
'Nu kan ik niet met het OV.'
'Klopt...'
'Dus ik ben verplicht een auto te huren.'
'Eh..'
'En dat ga ik declareren.'
'Bij...?'
'De zorgverzekering!'
 
Ik weet een opkomende schaterbui wonderwel te onderdrukken. Dit zijn geen grappen meer.
Goed, ff naar de super. Wil straks een quiche maken, met zalm en spinazie. Op de glasbak naast de winkel prijkt een sticker met de tekst: 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Zucht.
Niet te lang bij stilstaan, mondkapje op, gauw naar binnen, zalm, spinazie en de rest verzamelen en dan netjes in de rij. Achter het gestreepte plakband, anderhalve meter van mijn voorganger, kan niet missen. Desondanks schuurt er drie keer een mondkaploze vakkenvuller voor me langs. Met zo'n geel hesje. U weet wel: 'Ik help u graag op 1,5 meter.' Juist, ik u ook. 
 
Weer buiten valt mijn cynische blik nogmaals op dat lamlendige statement van verzet. 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Lazer toch op. Kan de niet werkende medemens niks nuttigers doen dan chagrijnige stickers plakken? Een quiche maken ofzo, met zalm en spinazie. 
 
Sorry, ook ik word er niet grappiger op.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Niet grappig"

04.11.20
Feedback schrijfkwaliteit
Terecht protest tegen protest.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

    De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

    Lees meer: Single in de supermarkt