Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Niet grappig
Inzendingen: 430
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Niet grappig
© Tryntsje van der Meer op .
Aantal hits: 94
Niet iedereen wordt er grappiger op de laatste tijd. Zo belde ik daarstraks een vriendin met best veel vrije tijd (lees: door omstandigheden buiten het arbeidsproces). Leuk mens, altijd lachen. Vroeger. Tegenwoordig is ze woedend. Bijvoorbeeld op de mondkapjes. Oké, ik luister.
'Het wordt opgedrongen, dus ik weiger.'
'Aha..'
'Nu kan ik niet met het OV.'
'Klopt...'
'Dus ik ben verplicht een auto te huren.'
'Eh..'
'En dat ga ik declareren.'
'Bij...?'
'De zorgverzekering!'
 
Ik weet een opkomende schaterbui wonderwel te onderdrukken. Dit zijn geen grappen meer.
Goed, ff naar de super. Wil straks een quiche maken, met zalm en spinazie. Op de glasbak naast de winkel prijkt een sticker met de tekst: 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Zucht.
Niet te lang bij stilstaan, mondkapje op, gauw naar binnen, zalm, spinazie en de rest verzamelen en dan netjes in de rij. Achter het gestreepte plakband, anderhalve meter van mijn voorganger, kan niet missen. Desondanks schuurt er drie keer een mondkaploze vakkenvuller voor me langs. Met zo'n geel hesje. U weet wel: 'Ik help u graag op 1,5 meter.' Juist, ik u ook. 
 
Weer buiten valt mijn cynische blik nogmaals op dat lamlendige statement van verzet. 'Werkende mondkapjes verplicht door niet werkende regering.' Lazer toch op. Kan de niet werkende medemens niks nuttigers doen dan chagrijnige stickers plakken? Een quiche maken ofzo, met zalm en spinazie. 
 
Sorry, ook ik word er niet grappiger op.
Dit artikel delen?
Opmerking auteur:
Ik ontvang graag feedback

geef een waardering voor: "Niet grappig"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
04.11.20
Feedback:
Terecht protest tegen protest.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 11.11.20
    Thanx! Dat was idd de gedachte.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !