1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 13-08-2021

Hits: 176

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

off day

Aangepast: 13-08-2021

Mijn moeder heeft een hoge bloeddruk en ligt in bed thuis
Niemand kan haar bereiken.
Mensen! Ik bel haar en ze trekt de stekker eruit.
Mijn neef pleegde zelfmoord en ik kreeg een mooie foto.
Nu is van de familie niemand meer over want zijn broer is ook dood en zijn ouders ook.
Dit had niet zo mogen lopen natuurlijk, hij was pas vijftig jaar!
Ik heb te doen met zijn lieve vriend en de familie die er nog is.
Dit is een off day

Amstelveen, 13 augustus 2021

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.09.21
Feedback:
Leest makkelijk, ondanks de niet bepaald vrolijke inhoud. Schrijftechnisch niet super boeiend,, maar ik vind je openhartigheid altijd erg knap.
Show more
14.08.21
Feedback:
Wel de moeite waard om te lezen, maar misschien meer iets als blog dan als cursiefje?
Show more
 • Ingrid Karsten 15.08.21
  waarom een blog? Het is een korte impressie maar in ieder geval bedankt voor de sterren en je wardering
14.08.21
Feedback:
an off day verdient twee sterren zeg maar! nee i am kidding! Het is geen brillant stukje maar dat hoeft ook niet! Toch graag jullie reacties!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Zoute drop
728
Lezen?
Watermark@ the hours
725
Lezen?
Belle de jour
695
Lezen?