Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 425
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Oh pa
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 344

“Je hebt er niets voor hoeven doen pa, maar nu ben je opa.”

Mijn zoon hangt aan de telefoon. Enthousiast meldt hij dat hij vader is geworden. Dat vindt hij al geweldig, maar het is extra genieten dat zijn vader, die altijd snoeft over hoe jong hij oogt, nu toch echt opa is geworden. 

“Geef nu maar toe pa, je bent een oude knakker. Laat al dat trainen maar zitten.”

Toegeven kost mij geen moeite. Mij rest niets anders dan supertrots te zijn en in een sprint naar de winkel te gaan om mijn vakantiegeld uit te geven. Een vakantie zit er nu even niet in, maar het geld komt goed van pas. Een mand vol kraamcadeautjes, daar ga ik voor.
Bij het kraambezoek geef ik mijn geschenken. Ik knipoog naar mijn zoon terwijl ik beschuit met muisjes eet: “Bedankt jongen, dankzij jou moet ik nu blut aan mijn laatste fase beginnen.” 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Oh pa"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
22.07.20
Feedback:
Kort, maar krachtig!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !