Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 428
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Oneerlijk
© Martin Reekers op .
Aantal hits: 170
Vrijdagavond. De storm neemt met omineus grof geweld het achterstallig snoeiwerk van de bomen op de dijk over van de gemeente. De tuinpoort houdt klapperend en steunend stand in de venijnig rukkende windvlagen. Het voelt als een ouverture voor naderend onheil. Ik sluit me af voor de wereld om me heen en verlies me in een film.

De volgende dag hoor ik dat mijn naaste buurman die avond is overleden. In de storm had Magere Hein zo maar de brutaliteit zijn leven te nemen. Terwijl ik op slechts enkele meters afstand verdiept was in een onbeduidende film, verscheen een onomkeerbaar ‘The End’ in het beeld van zijn leven en dat van zijn intimi. Hij was veel jonger dan ik en een goed mens. Hé, Dood, klootzak! Waren de rotzakken op soms?”, schreeuw ik in mezelf.

Mijn buurman had vast een fortuin gegeven als hem nog de tijd was gegund die ik futiel verkwanselde aan een film en een nachtje slapen… Het leven is oneerlijk.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Oneerlijk"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
29.09.20
Feedback:
Leest lekker
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !