Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

64 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Onraad

Mijn vrouw schudt mij wakker. Zij is geschrokken van het rammelende geluid van schuivende dakpannen en vermoedt onraad. Ik spring uit bed, schiet in mijn kleren en snel naar buiten. Een paar huizen verderop zie ik een ladder tegen de dakgoot staan. Twee mannen in zwarte kleding lopen vaardig als berggeiten over het schuine dak. Het zijn de boosdoeners die ons uit de slaap hebben gehaald. Dansend op het schuine dak werken ze razendsnel. Ze verschuiven de sneldekkers en slaan steunen op de panlatten. Ze doen het dagelijks maar desondanks voel ik het kriebelen in mijn benen.

‘Wat is het?’ vraagt mijn vrouw als ik thuiskom.

‘Het zijn zonaanbidders bij de buren op het dak. Zij leggen zonnepanelen. Ga maar niet kijken, ‘t is waaghalzerij.’

‘Jij kunt het zeker weer niet aanzien, bangeschijter die je bent’, zegt ze met een glimlach. ‘Ik zei toch dat het niets was. Ga maar even wandelen. Als je thuiskomst zijn ze vast al klaar.’ 

Ik zeg niets om de lieve vrede te bewaren en loop de deur uit terwijl ik denk: zei ze nou ‘ik zei toch dat het niets was’. Nu ben ik opeens een bangeschijter, hoezo? Wie vermoedde er eigenlijk onraad en waarom moest ik dan gaan kijken? Pff vrouwen, ze zijn om van te houden. 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Onraad"

03.05.21
Feedback:
De laatste drie zinnen hadden voor mij al niet meer gehoeven. Ik lag al in een deuk.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig