Jan sammels

Onverwachte gebeurtenissen

© Jan sammels op 19.06.2021.

 

Foei wat is het heet, in de kamer is het 28°, maar ik durf niet meer in de zon, de tinteling in mijn nek en op mijn armen vertelt mij dat dat niet juist is. Ik wil niks, dus zet de tv maar aan en kom terecht in een leuk wild west dorpje. Op het marktplein is het druk, iedereen beweegt en loopt, maar waar naartoe is onduidelijk. Vooraan staat een schattige jongedame met een man, tussendoor zie je een stoere cowboy komen aanrijden. Afstappen deden ze in die tijd niet, hij doet een stap naar voren, grijpt woest de jongedame, rukt haar achterover en zoent haar finaal plat. De man vindt het kennelijk niet goed en duwt hem in een soort T-Fordje, dat is niet goed te zien. De cowboy rijdt weg, weemoedig nagestaard door de jongedame.

Dan is het avond, het marktplein is nog steeds druk, onder luid gejuich komt uit de voordeur de veranda op bruid en bruidegom. Volgende beeld staan ze tussen de massa, die netjes in rijen is gaan staan, ze bewegen ritmisch heen en weer en op en neer, onderwijl zingend het beroemde Oklahoma-lied dat verbazend goed klinkt. In aanmerking genomen dat het een buitengebeuren is en in die tijd nog. geen geluidsversterker en geluidstechnici bestonden De bruidegom zet de bruid op de balustrade en zo zingt iedereen nog een keer of wat het refrein. Dan pakt moeder de bruid op en duwt haar naar binnen, graait dan naar de bruidegom en sleurt hem over de balustrade waardoor zijn dure gehuurde pantalon een heel stuk afzakt en gooit hem ook naar binnen.

Volgende beeld, bruid zit op de rand van het bed, moeder staat voor haar en praat. Waarschijnlijk krijgt ze voorlichting over de huwelijksnacht. De bruidegom is niet te zien, maar de woeste cowboy wel, die komt nu aanlopen, maar verschuilt zich achter alles wat hij tegenkomt. Bruid en bruidegom bevinden zich weer tussen de massa, die hen begeleidt naar een hooi opper van zeker vier meter hoog. Er staat een ladder tegen en ze klimmen omhoog. Boven zwaaien ze naar de meute, die allemaal poppen omhoog gooien op de opper, waarschijnlijk om ze duidelijk te maken wat er verwacht wordt. De woeste cowboy is nu ook bij de opper aangekomen en heeft nu een brandende fakkel in z’n hand, waarmee hij het hooi aan alle kanten aansteekt. Dat fikkie is meteen ook niet mis. De bruidegom gooit zijn bruid naar beneden en springt zelf door de vlammen heen bovenop de woeste cowboy. Nu het merkwaardige, je ziet even een mes van een halve meter lang en de cowboy ligt stil. Conclusie, de bruidegom was van plan zijn huwelijksnacht in te gaan met een mes van een halve meter in zijn broekzak. De massa knielt om de cowboy heen. Het wordt mij te gortig, doe de tv uit en ga wat water drinken, dan moet van mijn dochters.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  20.06.21
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het ligt waarschijnlijk aan mij maar ik begrijp het verhaal niet goed. Los van enkele typefoutjes is het m.i. meer een beschrijving van een film dan een cursiefje.
  Show more
  1 van de 2 lezers vond deze review nuttig
  • Jan sammels 20.06.21
   Hallo Henk. cursiefje,ik vorm,eenvoudige taal,dagelijkse realiteit,verbeelding mengen,relativeert de realiteit.
   Ik.oververhit voor de TV,zie stukje oude film en vertel daar over.Lees het nog eens rustig. Voor de type foutjes houd ik mij aanbevolen. Dank.
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 580
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Ludo Driesen: Kinderspel

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.