1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Op bestelling

Publicatie op: 20-08-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Op bestelling

102 Hits.
 
 
Ik werd laatst aangereden door een Gorilla. Dat wil zeggen door de fietskoerier van Gorilla. Hij moest binnen tien minuten ergens bij mij in de buurt een zak chips en een fles cola afleveren. Ik probeerde hem nog te ontwijken, maar hij ging er frontaal in. De schade viel gelukkig mee: slechts een paar blauwe plekken en wat schrammen. Ik liet mij afkopen met de chips en de cola.
 
Toen ik even later op mijn bank een beetje lag bij te komen, mijmerde ik over het begrip “instant gratification”. Hoe we in een maatschappij zijn beland waarin alles nu moet.
Hé, ik heb het nodig; dus ik moet het nu hebben.
Geil? Shit, de condooms zijn op. Bel jij even de Gorilla’s. Ik kan hem nog wel tien minuten stijf houden.
 
Ik zal het maar opbiechten. Ik wil het ook allemaal nu. Vrede op aarde, een goede gezondheid, geluk en welvaart voor iedereen, groen om ons heen tot in de eeuwigheid.
 
En oh ja, ik wil graag dat u nu mijn stukje leest.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.08.21
Feedback:
Dan wil je zeker ook nú vijf sterren krijgen? Vooruit dan, omdat ik het met plezier heb gelezen.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.08.21
Feedback:
Op vriendelijk doch dringend verzoek: meteen gelezen. Was het maar waar dat al het goede ook binnen 10 minuten geleverd kon worden.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goed
267
Lezen?
55 woordenverhaal
Ongedocumenteerd
220
Lezen?
55 woordenverhaal
Witte sneeuw
206
Lezen?