Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

72 Hits

Publicatie op:
Pamuk
Raaskallend schelden en ongenuanceerd meningen spuwen onder het mom van satire, is een affront jegens de meesters van dit genre: Kees van Kooten en Wim de Bie.
Ik denk direct aan Mehmet Pamuk, de Turkse gastarbeider die beter Nederlands praat dan zijn groenteboer Henk Blok. De spanning tussen de twee, Pamuk roept sympathie op en Blok compassie, genereert zodanig verfijnde humor, dat de boodschap voor iedereen zowel duidelijk als acceptabel is.
De onderliggende emotie van hedendaags verbaal geweld is angst voor elkaar, wat blinde agressie oproept. Angst is een slechte aangever en verminkt satire tot een persiflage van zichzelf.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Pamuk"

25.03.21
Feedback:
Eerder een column dan cursiefje toch?
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • REGEN (557) Diane Thone 04-06-2020

    De zoete geur van hooi stijgt op uit het verdroogde gras. Dankbaar voor de regen die leven belooft.   Nochtans, slechts het stof is geblust...     De grashalmen hangen zwaar door, het zaad is rijp, klaar om...

    Lees meer: REGEN