Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

171 Hits

Publicatie op:
Professionals

Op het fietspad bij de campus hoor ik achter mij een groepje hardlopers. Nog geen halve minuut later rennen drie volwassenen van middelbare leeftijd mij voorbij. De vrouw in het gezelschap voert het hoogste woord. Haar stem is helder en aan de ademhaling en de uitspraak te horen, heeft ze het goede tempo te pakken. Ik hoor haar zeggen: "Het zijn dan wel professionals, maar ze hebben het niet aan zien komen." De hardlopers met de naam van de plaatselijke hogeschool op de rug verdwijnen in de verte. De laatste man heeft de grootste moeite om het tempo bij te houden. 

Het zijn dan wel professionals, maar... Hoe vaak heb ik dit eerder gehoord? Hoe vaak heb ik dit zelf gedacht, ja ook zelf uitgesproken als werknemer van de hogeschool? 

Op de terugweg zie ik ze staan. De vrouw staat er fris bij. Zij is aan het rekken en strekken. De mannen staan voorovergebogen met de handen op de knieen. Een van hen mompelt iets als de vrouw een vraag stelt. Als ik voorbij wandel denk ik: zal ze denken dat het gemompel ter instemming is? Ik weet wel beter.

Al dat praten. Daar heb ik mij ook vaak aan bezondigd. Veel te vermoeiend voor de mensheid, dat is het. Zal ze daar als professional weet van hebben? In  ieder geval heeft zij het nu even niet aan zien komen. Al dat praten...


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Professionals"

18.09.20
Feedback:
Met plezier gelezen. Herkenbaar.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig