• images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Relnight

Publicatie: 25 november 2021
Veel yoga collega's waren er niet gerust op. Die noodverordening afgelopen maandagavond en het aangekondigde 'rel-event.' Onze yogastudio staat namelijk vlakbij de binnenstad en het station...
 
Zoals meestal snapte ik de onrust niet. Ten eerste snap ik heel veel grote mensen problemen niet, maar kom op jongens, we wonen in Zwolle. Hier valt altijd alles mee. Of tegen, vanuit reltechnisch oogpunt. In elk geval weiger ik structureel de ernst van minderjarige relplannen in te zien. Daar heb ik niet altijd gelijk in, maar het leeft een stuk makkelijker. Dat stukje yoga filosofie heb ik toevallig dondersgoed begrepen.
 
Dus ik ging in alle rust lekker lesgeven, 'ik bleef bij mezelf', 'zocht verbinding' en hing nadrukkelijk 'de kalmte in de storm' uit, om uiteindelijk de kracht van de stilte te laten zegevieren.
Naast die krachtige stilte werd de studio helaas ook omringd door het geluid van sirenes, waarschuwingsschoten en gillende relnichten in spé, die zich op de parkeerplaats hadden verzameld. Enkelen werden afgezet met de auto...'Succes, bel maar als het afgelopen is!'
 
Goed, kalmpjes op huis aan dan maar. Bijna goed. Rond de studio en de stadsgracht had zich intussen een menigte verzameld die nergens naartoe ging. Alle wegen richting onze gezellige binnenstad waren veilig en volledig geblokkeerd door politiewagens. Prima, dan fiets ik ff om.
 
Als ik erlangs kan tenminste, want dat tuig staat gewoon midden op de weg! Adem in, adem uit, ik wijk niet, 'blijf op mijn pad', want 'ik sta in mijn kracht.' Hoewel, ik sta niet, ik fiets, maar mijn kracht is er niet minder om hoor. Wat heet, ik krijg zin om een paar van die verongelijkte smoelwerkjes flink van de sokken te rijden. 'Fuck off bitch!' luidt de reflex na een bijna aanrijding. 'Flikker op loosers!' wil ik er tegenaan smijten. Maar ik doe niet mee, hou m'n mond. Kracht van de stilte.
 
WAARDERING

HITS

85

Artikel aangepast: 25-11-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
25.11.21
Feedback:
Ik heb genoten van je verhaal.🔚
Show more