Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

59 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Scenario
Volgens deskundigen bestaan de beste scenario’s uit drie delen: kondig aan wat er gaat gebeuren, laat het gebeuren en vertel wat er is gebeurd. Kijk de gemiddelde film er maar op na!
Ook het meest gelezen boek ter wereld voldoet aan deze randvoorwaarden. Profeten voorspellen een ideale wereld, strijdvaardige rebel sterft voor deze idealen en de goegemeente baseert er sindsdien al tweeduizend jaar haar idealen op.
Onbekend is of het bijkomende bloedbad erdoor voorkomen had kunnen worden, maar wat ontbreekt is de vrijwaringsverklaring: ‘elke overeenkomst met … berust op toeval’. Zo wordt fictie waarheid en veranderen sprookjes in geloof.
 
 
Noot van de schrijver: Ik heb geen behoefte aan feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Scenario"