Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Schaduwzijde
Inzendingen: 427
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Schaduwzijde
© Eelco Visser op .
Aantal hits: 80

De zon valt door het zolderraam en werpt de schaduw van mijn hoofd op het schrijfpapier. Terwijl ik mijn tekst om de schaduw heen schrijf, begrijp ik de leestip van Stephen King in zijn boek 'Over leven en schrijven' pas echt: kies een vaste werkplek en doe de deur en de gordijnen dicht om focus te houden. Dat is nu misgegaan. Mijn creatieve proces heeft de verkeerde afslag genomen. Al schrijvende ben ik aan het tekenen geraakt. Nog twee ogen, een neus en een mond en dan staat onbedoeld mijn hoofd op papier. Als ik Stephen King moet geloven kan de tekst weg. Mijn goede voornemen voor 2021 laat zich raden: lees niet alleen de boeken over schrijven, maar handel er ook naar. 

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Schaduwzijde"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
15.12.20
Feedback:
Leuke en wijze les!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !