Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

136 Hits

Publicatie op:
Schaduwzijde

De zon valt door het zolderraam en werpt de schaduw van mijn hoofd op het schrijfpapier. Terwijl ik mijn tekst om de schaduw heen schrijf, begrijp ik de leestip van Stephen King in zijn boek 'Over leven en schrijven' pas echt: kies een vaste werkplek en doe de deur en de gordijnen dicht om focus te houden. Dat is nu misgegaan. Mijn creatieve proces heeft de verkeerde afslag genomen. Al schrijvende ben ik aan het tekenen geraakt. Nog twee ogen, een neus en een mond en dan staat onbedoeld mijn hoofd op papier. Als ik Stephen King moet geloven kan de tekst weg. Mijn goede voornemen voor 2021 laat zich raden: lees niet alleen de boeken over schrijven, maar handel er ook naar. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Schaduwzijde"

15.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuke en wijze les!
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Machtsvertoon van een laptop (307) Edith E 18-04-2020

    Ze weet het niet, maar ik heb mijn eigenares volledig onder controle. Ze begint en eindigt de dag met mij. Zonder mij kan ze haar woorden niet kwijt in tekst, haar foto's niet overzetten noch...

    Lees meer: Machtsvertoon van een...