Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 425
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Sinterklaasprecentje
© Edith E op .
Aantal hits: 346

Hij staart me wat verwijtend aan, alsof hij zeggen wil: ”Nou, ben je niet blij met mij?”
In zijn rug zit een gleuf. Verspilde moeite, ik kan er eigenlijk niets in kwijt. Bovendien, zelfs al zou ik het wel kunnen, ik weet van tevoren dat het niets wordt. Sparen. Elke keer als ik denk een paar (euro)centen achteruit te kunnen leggen volgt er prompt een onverwachte dringende uitgave.

Bovendien kleeft er nog een nadeel aan een varken van porselein. Ik zal het aan diggelen moeten slaan om aan het geld te komen. Dat is zonde en het gaat tegen mijn principes in. Ik moet er niet aan denken om een varken te slachten, zelfs niet een spaarvarken. Vroeger kreeg ik wel eens spaarpotten van blik met een uitneembare bodem. Veel diervriendelijker en gemakkelijker, maar vooruit met de geit, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, dus ik zwaai enthousiast met het varken in de lucht.  

“Leuk. Dank je wel Sinterklaas!”

Het volgende pakje rammelt. Chocolademunten natuurlijk. Wat anders. Kan ik in mijn spaarvarken gooien.NB: (verscheen oorspronkelijk als Sinterklaaspresentje, een 150 woorden-verhaaltje op 01 december 2018 op microverhalen.nl) 
Opzettelijke creatieve schrijffout: precentje, vanwege het muntgeld


Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Sinterklaasprecentje"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !