Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

396 Hits

Publicatie op:
Sinterklaasprecentje

Hij staart me wat verwijtend aan, alsof hij zeggen wil: ”Nou, ben je niet blij met mij?”
In zijn rug zit een gleuf. Verspilde moeite, ik kan er eigenlijk niets in kwijt. Bovendien, zelfs al zou ik het wel kunnen, ik weet van tevoren dat het niets wordt. Sparen. Elke keer als ik denk een paar (euro)centen achteruit te kunnen leggen volgt er prompt een onverwachte dringende uitgave.

Bovendien kleeft er nog een nadeel aan een varken van porselein. Ik zal het aan diggelen moeten slaan om aan het geld te komen. Dat is zonde en het gaat tegen mijn principes in. Ik moet er niet aan denken om een varken te slachten, zelfs niet een spaarvarken. Vroeger kreeg ik wel eens spaarpotten van blik met een uitneembare bodem. Veel diervriendelijker en gemakkelijker, maar vooruit met de geit, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken, dus ik zwaai enthousiast met het varken in de lucht.  

“Leuk. Dank je wel Sinterklaas!”

Het volgende pakje rammelt. Chocolademunten natuurlijk. Wat anders. Kan ik in mijn spaarvarken gooien.NB: (verscheen oorspronkelijk als Sinterklaaspresentje, een 150 woorden-verhaaltje op 01 december 2018 op microverhalen.nl) 
Opzettelijke creatieve schrijffout: precentje, vanwege het muntgeldFeedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Sinterklaasprecentje"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Chapeau! (397) Lieven Vandekerckhove⊕ 21-04-2020

    Kort en hevig. Korter en heviger dan wanneer het niet onverwacht was - bijvoorbeeld als het sluitstuk van een geniepig spel van kat en muis, waarbij tweehonderd snaken solidair staan tegenover een...

    Lees meer: Chapeau!