Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

128 Hits

Publicatie op:
Speels kapje
Kijk, mijn fantasietjes reiken aardig ver, maar dit verzin ik dus niet!
Op zoek naar een streetwise mondkapje (als notoire treinreiziger wil ik er zo onderhand wat meer fashionable bij lopen en dat wegwerp exemplaar eindelijk eens weg werpen) belandde ik op de site van de shirtsponsor van een eredivisieclub. Naast 'makkelijk speelgoed' doen ze blijkbaar ook in corona accessoires. Van de nood een deugd maken, ik hou ervan.
 
Mijn oog valt op een zwart, sexy glimmend kapje met een speels ringetje op mondhoogte. Leuk hoor. Onder het motto 'nu ik hier toch ben' snuffel ik rustig wat verder in dit gezellige winkeltje. Ik verdiep me graag in voetbalgerelateerde zaken, moet je weten. En het kan maar zo je weggezakte kennis opfrissen, wie weet!
Zo wordt mij enkele muisklikken verderop nogmaals te verstaan gegeven dat ik niet met mijn nagels en tanden aan piemels moet zitten. De eigenaar stelt dat doorgaans niet  op prijs.
 
Gelukkig doet de voetbalsponsor eveneens uit de doeken waar je de trotse bezitter van een piemel wel mee kunt plezieren. Een heel verhaal in een overzchtelijke synopsis. Kom gerust eens kijken, zou ik zeggen.
 
Goed, ik wil binnenkort corona proof rond shinen in het OV, dus ik rond mijn bestelling af. Vooruit, die 4,95 bezorgkosten gun ik ze wel. Die vervallen trouwens als ik mijn kadootje persoonlijk kom afhalen. In Emmen, waar anders...

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Speels kapje"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Abuis (366) Eelco Visser 18-04-2020

    Het mooie weer nodigt uit om in de tuin te werken. Mijn vrouw is in de weer met de plantjes en ik verwijder dode takken met mijn Fiskars takkenschaar en -zaag. Bij het fatsoeneren van het gras laat...

    Lees meer: Abuis