1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 08-08-2021

Hits: 166

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

State of mind

Aangepast: 08-08-2021

De olympische spelen zijn afgelopen en de ceremonie was prachtig ik heb genoten met Léon
Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van al die prachtige sportmensen, wat zijn we goed met hockey!
Dan ben ik trots dat ik een Nederlandse ben met een goed verstand en een goede dosis humor!
Toch is dit niet altijd zo, belde een vriend en die vroeg of ik niet zo vaak wilde bellen, was een beetje onthutst. Zelf word ik ook niet graag steeds gebeld! Dus ik begrijp het wel. Mijn moeder heeft de stekker uit het apparaat gehaald omdat ik haar bestook met telefoontjes. Wat is er zo erg om even met me te kletsen? Ze voelt zich niet goed en is depressief, mist mijn vader heel erg.
Let it be! Ik surf vaak op het Schizforum en weet eigenlijk niet precies wat ik daar doe! Het zijn mensen met psychotische klachten, iets wat ik al heel lang niet meer heb. Ik ben weer niet aangekleed en ga morgen naar de kapper met Rob om één uur. Dat doe ik wel maar ergens heb ik er de smoor in! Luizenmoeders draait in de bioscoop en ik denk dat ik woensdag ga na mijn prik. Ik heb de serie niet gezien maar het lijkt me een leuke film! Verder doe ik nog steeds verdomd weinig in het huishouden en Léon heeft vandaag ook niet gewassen of schoongemaakt. Dat moet ik echt leren om het huishouden te gaan doen maar ja buiten komen is al één ding (vandaag regende het). Ik vind het zo leuk om de eendjes te voeren en toch doe ik dat niet, je moet ze ook niet teveel brood geven he?
Ik ben zo benieuwd wanneer ik weer inspiratie vind om te schrijven, echt een verhaal met een plot te kunnen neerzetten. Voor me ligt de cursus van het LOI om te schrijven. Maar ik maak niets mee en wil pas over mijn ziekte gaan schrijven als ik het een beetje heb verwerkt. Ik zie mijn psychiater pas eind augustus en ik hoop dat hij me meer over Altrecht kan vertellen, de kliniek die gespecialiseerd is in sommatisatiestornissen. Dat bevindt zich in Zeist. Hij zou me doorverwijzen.
Je suis une femme priviligée avec tous mes dons intellectuels maar ik straal niet en kom niet bij mijn tranen, al zo lang niet meer en ik mis mijn vader een beetje en Ellen. Wat zijn mensen wreed! Joost geeft zijn grenzen aan en ik wil die eerbiedigen!  En Ingrid Golsman wil geen afspraak meer maken omdat ik een  psychiatrische achtergrond heb. Ze zei dat ze zelf al genoeg problemen heeft. Tja mensen!

Amstelveen, 8 augustus 2021

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.08.21
Feedback:
Alsof ik een kijkje krijg in een drukke, springerige mind. Het zou die van mij kunnen zijn...En jij durft het allemaal puur en eerlijk op te schrijven. Vind ik knap!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Zoute drop
728
Lezen?
Watermark@ the hours
725
Lezen?
Belle de jour
695
Lezen?