Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

157 Hits

Publicatie op:
Stress (?)
Blij dat deze week de rust enigszins is terug gekeerd. Vorige week was er eentje vol onrust. Week voor Sinterklaas en, spannender nog, stemweek voor de Top 2000! Jongens toch, krijg je in december al Sint- en Kerststress, komt daar doodleuk nog een vrachtje stemstress bij. 
 
Nou vind ik mijzelf een volbloed muziekliefhebber, tevens fervent Radio 2 luisteraar, stemstress heb ik allerminst. Ik onthou mij namelijk van stemming. Smaken verschillen nu eenmaal en dat moest maar gewoon zo blijven, dacht ik. Middels een stemlijst afmeten wiens smaak het populairst is, lijkt mij drukte om niks. Zeg es eerlijk, hoe gezegend is een volkje dat ruimte heeft voor Top 2000 stemstress? Ik bedoel maar.
 
Desalniettemin, een week lang stemgekte op Radio 2. Compleet met stemadviseurs, verkiezingscampagnes op locatie, bemoedigende woorden voor gestresste stemmers en eindeloos gehamer op het belang van jouw stemlijst. Alsof er meer op het spel staat dan de kans dat onze all-time favourites tijdens Kerst en Oud & Nieuw in iets gehusselde volgorde worden afgespeeld t.o.v. vorig jaar.
 
Ondanks mijn gebrek aan fanatisme vond ik het stiekem best prettig dat de uitslag snel na sluiting van de stembussen bekend werd gemaakt. Dat was namelijk goed nieuws: Danny Vera wordt de nieuwe premier!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stress (?)"

13.12.20
Feedback:
Ik ben slecht op de hoogte van wat er in Nederland allemaal gebeurt, maar vind het leuk om er over te lezen. Vooral als het zo leuk beschreven is :)
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig