Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 439
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Tante Miel
© Martin Reekers op .
Aantal hits: 168
Ik wens iedereen een tante toe als mijn tante Miel. Een tante die als een Cruijff de ballen van het leven gracieus, om alle hindernissen heen, het doel in dribbelt. Iemand met van die lichtjes in de ogen die een bijzondere inborst verraden en spotten met de ernst van het leven. Onlangs herstelde ze van een zware operatie wegens darmkanker. De tante die zich door mij liet opstoken om op een familiefeestje broodnuchter een dronken striptease op te voeren tot op het randje van het oorbare. Mijn tante die met haar 85 jaren op de camping waar zij de zomer doorbrengt een doldwaze cabaret-act improviseerde en daarmee de plaatselijke krant haalde. Ik besloot haar op te zoeken. Eenmaal aangekomen zie ik haar een stout kampvuurtje stoken met het zoontje van de campingeigenaar. Ze loopt niet maar dartelt met haar 85 jaren als voorheen. Ze heeft een huppelende ziel.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Tante Miel"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
04.09.20
Feedback:
wat een mooi verhaal is dit zeg. Inderdaad Miep met de huppelende ziel. Ik hoop dat ze tevreden is.
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !