Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

333 Hits

Publicatie op:
Thor

“Opa, kun jij ook 501 kg optillen.” Ik kijk mijn kleinzoon aan: “Hoe bedoel je jongen. Er is toch niemand die dit kan.” Hij komt met zijn IPad aanlopen en toont mij een filmpje. Veel geschreeuw, een moment van opperste concentratie en dan verlaat een massa van 501 kg het grondvlak. “Kijk opa, die meneer kan het wel. Hij heet Björnsson.”

Vanaf nu weet mijn kleinzoon dat zijn opa, waar hij altijd tegenop gekeken heeft, eigenlijk helemaal niet zo sterk is. De gewichtjes waarmee ik in mijn fitnessruimte train stellen niets meer voor.

“Kom jongen, we moeten trainen. Dit kunnen we niet op ons laten zitten,” zeg ik terwijl ik mijn arm op zijn schouder leg. Hij knijpt mij in mijn biceps en lacht, “Laten we maar even een balletje trappen, opa. Met die gewichten wordt het toch nooit wat.” 

Op weg naar de achtertuin denk ik hoe verstandig mijn kleinzoon is. Onze absolute kracht zit in het hoofd en niet in de spieren. Zelfs zonder spierkracht kan mijn kleinzoon nog de sterkste man van de wereld worden (al hoop ik stilletjes dat dit vanwege alle reacties op de sociale media nooit zal gebeuren). Ik hoef hem alleen nog maar te leren om bij het voetballen niet te koppen. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Thor"

03.05.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie i.v.m. oude waarderingen.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Chapeau! (397) Lieven Vandekerckhove⊕ 21-04-2020

    Kort en hevig. Korter en heviger dan wanneer het niet onverwacht was - bijvoorbeeld als het sluitstuk van een geniepig spel van kat en muis, waarbij tweehonderd snaken solidair staan tegenover een...

    Lees meer: Chapeau!