Danny Vandenberk

Thunderstruck

© Danny Vandenberk op 23.10.2022.

Onder invloed van Guns N’ Roses, Megadeth, Ozzy Osbourne en ander gitaargeweld liep en fietste ik eind jaren negentig rond als een soort Herman Brusselmans van de Aldi. Ik voelde me rebels, zorgeloos en onbekommerd, terwijl ik in bijna alle omstandigheden minutieus de mij opgelegde regeltjes volgde en op huichelachtige, maar hygiënisch verantwoorde wijze mijn haar stond te wassen, shampooën en föhnen. Op een ochtend sprong ik nochtans nonchalant op mijn stalen ros, zomaar ergens heen. Freedom! Zo belandde ik op een terrasje in het doorgaans rustige Dessel, dat die dag bewolkter en bevolkter leek dan ooit. ‘Ok hie veu Graspoep?’ brulde de waard lachend toen hij de twee minuten eerder bestelde Duvel gezwind voor mijn neus schoof en een speels draaitje gaf zodat ik het woord ‘Duvel’ op mijn glas goed kon lezen. Een beetje duiding zou veel minder overbodig geweest zijn, want een Duvel herkende ik ook toen al met mijn ogen dicht vanop driehonderd meter afstand, maar waar de brave man het over had, dat was voor mij een raadsel. Ik knikte, betaalde en hoorde het in Dessel donderen, totdat ik aan de buitenmuur van het groezelige etablissement een onheilspellende poster zag hangen met daarop het programma van de ‘Graspop Metal Meeting 1999’, het muziekfeest dat net die dag plaatsvond. Toen ik even later wat gerichter rondkeek, zag ik hoe voornamelijk in het zwart geklede festivalgangers in groten getale voorbijslenterden en zich in mijn directe omgeving nestelden. Opeens werd het wat frisser en viel er hier en daar een druppeltje. Ik had beter eens naar het weerbericht geluisterd. Nog voor ik mijn Duvel had leeggeslurpt, liet ik me min of meer wegdrummen door duivels tuig dat naar zweet, sterke drank, varkensleer, frietvet en motorolie rook. Het viel me op dat ik dik tien centimeter onder het langharig gemiddelde zat en dat ik lang niet zo stoer, ruig en mannelijk was als de échte hardrockers en metalfreaks.

Ik voelde me zwaar, maar niet heavy. Op mijn Harley-Trapson baande ik me achteraf, afwisselend via allerlei kronkelige paadjes en rechte stukken, langs kanalen en natuurlijke waterwegen, filosoferend en woordspelerig een weg naar huis en naar verlichting. De lucht was constant dreigend, doch meer dan druppelen deed het nauwelijks. Alsof God prostaatproblemen heeft, dacht ik ergens halverwege, toen ik zelf even gestopt was om intens wild te plassen tegen een of andere scheefgroeiende boom. Typisch. Dreiging is nonsens. Al die stoerdoenerij is een pose. Mijn haar moet eraf. En wel meteen. Ik wou dat ik een vriendinnetje had. Een kapster in spe. Eentje met humor. En ambitie. Ze zou op mij mogen oefenen, met me gekscheren. Op schaarse momenten dat ze het niet meer zou zien zitten op de kappersschool, zou ik de geknipte persoon zijn om haar te ondersteunen, desnoods alleen haar borsten, die ik vrijblijvend zou strelen en masseren, zodat ik vanzelf blijwrijvend zou worden.

‘Ik ga het kort houden,’ zei ik vastberaden tegen de spiegel na thuiskomst. Voor een keer niet de openingszin van een speech van mezelf voor mezelf, maar een voornemen dat ik tot op de dag van vandaag volhoud. De tondeuse deed de rest.

 

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  31.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heerlijk verhaal weer Danny, zie het voor me. De prostaatproblemen van God: geweldig!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  31.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  heerlijk, hoe verder gelezen, hoe heerlijker
  Show more
  1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar

  Gebruikerswaardering: 5 / 5

  PLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVEPLG_VOTE_STAR_ACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Rating: 5.0
Stemmen: 1
Hits: 362
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Wendy De Liefde: Ho-ho-hopeloos verliefd

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.