Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

52 Hits

Publicatie op:
Tikken
Schrijven en ritme verenigen zich in melodieën van literatuur en muziek. Reden om naast de digitale typemachine een dito drumstel te plaatsen. Slaan en aanslaan bevrijdt opgeslagen energie, ontslaat de gevangen scheppende geest.
Beide vaardigheden vergen techniek, vooral echter inspiratiebronnen. De beeldhouwende Jan Wolkers, slepende Charlie Watts, lagenkunstenaar John Irving, onvoorspelbare Ginger Baker, lyrische Marieke Lucas Rijneveld en destructieve Keith Moon.
Wie? Ja, die!
Ik probeerde de volledig getikte Moon the Loon te volgen in ‘The Seeker’ en ‘Substitute’. De vervangende onderdelen van mijn gehavende kit zijn inmiddels onderweg.
Ik leer loslaten, raak er niet meer door van slag.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tikken"

Heb je deze al gelezen?

  • Zijn we er al? (206) Annemarie Steenbergen 06-08-2020

    Het is niet eens een van de kinderen die het vraagt. Het kwam echt uit mijn eigen mond. Welke idioot gaat ook midden op de dag met bijna 30 graden een bergwandeling maken in de brandende zon,...

    Lees meer: Zijn we er al?