Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

161 Hits

Publicatie op:
Tongen
Mijn nichtje heeft net haar rijbewijs en er valt haar iets op. Namelijk dat 'mannen in auto's dingen met hun tong doen.' Heeft ze gelijk in.
 
Als notoire fietster werd ik vroeger (voor mijn 40e, zeg maar) geregeld geconfronteerd met dit fenomeen. Nietsvermoedend om me heen koekeloerend bij de stoplichten stond ik dan ineens oog in oog met een automobilist die likbewegingen maakte. Hij had geen ijsje in z'n hand. Misschien iets anders, zo lang keek ik niet. Licht op groen en weer door, dacht ik dan.
 
Het kon namelijk altijd gekker. Dat er een compleet hoofd, inclusief heen en weer bewegende tong, uit een raampje kwam hangen. Van een bedrijfsbusje. De Jong Loodgieters. Mijn lekkende kranen liggen sindsdien in handen van een concurrent. Ik heb een superhandig vriendje.
 
Oh zeker, het kan nog idioter. Ik zat eens in de trein, eind van een doordeweekse middag. Tegenover mij nam een succesvol ogende jongeman plaats. U weet toch. Driedelig antraciet, glimmend koffertje, strakke kuif. Hij knikte vriendelijk, vroeg glimlachend mijn Volkskrant te leen, zocht toen nogmaals oogcontact. En wees knipogend naar z'n kruis.
 
'Nou zeg, een stijve, wat leuk joh! Dat gaan we vieren op het toilet. Ik zeg: 'Ready to rumble!'' Bij wijze van spreken. 
Nee, ik besloot stoïcijns te blijven, me niet bedreigd, geïntimideerd of aangerand te voelen. Waarom zou ik?
Hij stond toch al voor lul.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tongen"

13.11.20
Feedback:
Echt komisch geschreven Tryntsje!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig