SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Tussen de Tokkies

Publicatie: | Tryntsje van der Meer
Heb ik dus niet om gevraagd, berichten van GeenStijl op mijn tijdlijn, maar kennelijk heb ik me ingelaten met vrienden die juist wel middels dit journalistieke platform (met de nadruk op plat) in hun nieuwshonger voorzien. Ieder z'n keus, zo leer je de duistere kant van je facebook vrienden kennen. Goed, het betrof dus weer zo'n (geen)stijlvol, suggestief bericht over opstootjes onder asielzoekers in  Ter Apel, inclusief onderbouwende foto's. Alsof dat nog niet erg genoeg was, sloeg ik van de weeromstuit in luttele seconden drie flaters: 1) Ik las het artikel (best dom), 2) Ik las de reacties (gevaarlijk dom) en 3) Ik plaatste er zelf één (onvergeeflijk dom) !
 
Kijk, zo'n 'nieuwsbericht' levert natuurlijk legio prozaïsche respons op, zoals 'Dat teringvolk mot oopkankere', 'Laat ze elkaar lekker uitmoorden, zijn wij er van af!', 'Ondankbare honden!' en niet te vergeten de onvolprezen klassieker 'Oprotte met die gelukszoekers!' Steekt mijn bijdrage in de teneur van...'niet zomaar oordelen...inlevingsvermogen tonen...ligt allemaal wat genuanceerder...' toch wat schril bij af. Best veel lettergrepen ook...
 
De onsmakelijke tegenaanvallen jegens mijn persoon waren dan ook niet van de lucht. Zal het hier netjes houden, maar ene Gait Waterhoofd wist het heersende sentiment in een notedop te vatten: 'Dom wijf!' Zit wat in. Want wat denk ik nou eigenlijk... in een bak met scheldende Tokkies springen om nuance in de discussie te brengen en verwachten zonder kleerscheuren uit de strijd te komen? Is inderdaad best dom. Nou ja, naïef is een beter woord, maar Gait zal geen twee lettergrepen aan mij willen besteden. Ook nog van die rare puntjes op de i. Hou op hoor..

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Zo een ervaring hou je inderdaad best maar éénmalig.
Goed dat je het hier veilig gedeeld hebt zodat je er heelhuids vanaf raakt, Tryntsje.
(er ontbreekt een s aan flater) Leuk geschreven! 5 geruststellende sterren ;)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Tryntsje, je vraagt je soms af wat eigenlijk het resultaat is van tweeduizend jaar westerse beschaving.
De moderne variant van de holenmens is heel actueel, alleen draagt deze nu een pitbullsmoking, een (nep)Rolex, gouden kettingen en een gouden ring, maar... al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.