Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

145 Hits

Publicatie op:
VanDale(n)

Vanmorgen om even voor negenen zag ik er weer een lopen. Een corona ontkenner met een luidspreker die midden op de Grote Markt de mensheid vertelde dat corona slechts een griepje is. Hij was alleen, ik ook. Dat schept een band en daarom vroeg ik hem waar zijn vrienden waren. 

“Dat gaat je geen flikker aan, idioot,” kreeg ik als antwoord. 

“Je hebt gelijk,’ zei ik en ik liep verder en dacht er het volgende van: 

In Nederland lopen mensen met protestborden en spandoeken op straat. Zij roepen leuzen en gedragen zich als niet ontplofte projectielen die nu het ons tegenzit alsnog vuur spuwen en hun woede koelen op slechtnieuwsjournalisten en politici. Deze vuurspuwende tegenpartij die ook geen oplossing heeft, verrijkt de taal zonder dat ze er zelf weet van hebben. Zij geven een andere betekenis aan het woord blindganger. De nieuwe betekenis krijgt vast een plekje in de Grote Van Dale. Dat is dan ook meteen hun belangrijkste positieve bijdrage aan de maatschappij. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "VanDale(n)"

28.12.20
Feedback:
Goed gezegd. Er zullen, helaas, altijd galspuwers blijven. Wat de overheid ook doet of zegt, voor sommige mensen is het glas altijd halfvol.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig