Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

195 Hits

Publicatie op:
Verjaardag

Toegegeven het is geen wereldschokkende gebeurtenis.  Ook ik zou er normaal gesproken geen aandacht voor hebben gehad. Ik heb het over de eerste verjaardag van de nagel van mijn linker grote teen. Vorig jaar stootte ik in Bogota, Columbia tijdens een fietstochtje door een klein stuurfoutje mijn grote teen. Het bloedde hevig waardoor het er dramatisch uitzag. Pijn deed het aanvankelijk nauwelijks. Dat veranderde toen de teen enkele dagen later ontstak en ik kennis mocht maken met de Colombiaanse gezondheidszorg. Ik werd uiterst vriendelijk geholpen de ontsteking ebde weg, maar mijn teennagel viel er helemaal af. Mijn grote teen deed vergeefs zijn best om zijn normale vorm te behouden. Hij veranderde langzaam maar zeker in een sneu worstje. Wekenlang bleef ik in onzekerheid over het antwoord op de vraag of ik een nieuwe teennagel zou krijgen. Op een zeker moment verscheen er een slordig nagelachtig randje. Maanden dacht ik dat een lelijk misvormd exemplaar mij ten deel zou vallen, maar nee er kwam normale nagelgroei achteraan. Nu, precies een jaar na dato, heb ik weer een prachtig nieuwe teennagel en ben ik gewapend met een antwoord als ik tijdens het spelletje Triviant de vraag krijg: “Hoe lang doet een teennagel over twee centimeter groei?”


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Verjaardag"

14.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Grappig verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Single in de supermarkt (354) Izzy van der Horst 19-04-2020

    De jonge werknemer duwt voorzichtig een gedesinfecteerde kar naar me toe. Ik vang de kar op, bedank hem en wandel de supermarkt in. De eerste afdeling is het brood. Twee donkerbruine broden neem ik. Met...

    Lees meer: Single in de supermarkt