Voor schrijvers, door schrijvers
500 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

224 Hits

Publicatie op:
Viezerik
Soms ben ik een viezerik, een gluurder. Een bezoeker van een peepshow, iemand die door zo'n ranzig kijkgat naar seksende vrijwilligers gluurt.
 
Met regelmaat googel ik iemand die ik al 30 jaar niet heb gezien, zogenaamd om te kijken wat er van hem of haar geworden is. In werkelijkheid wil ik weten hoe iemand die vroeger 'way out of my league' was er nu uitziet. Eerlijker: ik hoop dat hij of zij een beetje lelijk en dik is geworden. Zoals ik vroeger.
Oppervlakkig? Weet ik. Een mooi karakter is natuurlijk veeeel waardevoller op social media. Hou toch op.
 
Zo zocht ik naar die destijds populaire bitch met cheerleader looks, bij wie ik nooit mocht aanschuiven in de kantine. Ik kan een tevreden glimlach niet onderdrukken als ik zie dat ze tegenwoordig een corpulente, kortharige, happy moeke is met zo'n suf sjaaltje, bijeengehouden door een draak van een broche (iets met drie dezelfde steentjes, in beige). Juistem. Het voormalige 'mooiste meisje van de klas' koketteert nu met zelfgemaakte jammen, borduursels, kroost in G-star tenue en, jawel, vergoelijkende quotes als 'It's the inside that counts.' Zucht. Ik krijg enorm veel zin om een selfie te sturen. Van mijn waardevolle bikini karakter.
 
Ja, ik ben af en toe echt een viezerik.
 
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Viezerik"

29.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
feedback
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Abuis (366) Eelco Visser 18-04-2020

    Het mooie weer nodigt uit om in de tuin te werken. Mijn vrouw is in de weer met de plantjes en ik verwijder dode takken met mijn Fiskars takkenschaar en -zaag. Bij het fatsoeneren van het gras laat...

    Lees meer: Abuis