Voor schrijvers, door schrijvers
503 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

85 Hits

Publicatie op:
Vlieg op!
Klappertandend trek ik mijn hoodie weer aan, nadat ik net een half uur in m'n beha heb rondgelopen. Geboren in 1971, dus ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen wat er aan de hand is.
 
Mijn, in al die 50 jaren opgebouwde, arsenaal aan genadeloos kloppende dooddoeners bieden me houvast. 'Omarm je ongemak', 'Als je geschoren wordt', moet je stilzitten', 'De natuur zal er een bedoeling mee hebben', 'Wat je met zachtheid omringt, verzwakt.' Het komt er in feite allemaal op neer dat je niet moet zeuren, die opvlieger doet toch wel waar ie voor gekomen is.
Ik herinner me een yogadocente die tijdens haar les met een waaier in de weer ging. Mooi ding hoor, had ze in Tibet gekocht, geloof ik. Maar waarom je klanten deelgenoot maken van een zweetaanval door opzichtig te gaan zitten wapperen? Daar gaat die vliegmachine zich niet gedeisd van houden, weet ik inmiddels.
 
Zelf heb ik mijn opvliegangst de kop in gedrukt door te doen alsof er niks aan de hand is. Voor een ongenode gast hoef je immers niet alles uit je handen te laten vallen. Een altijd ongelegen energieverkoper aan de deur die beweert dat ie 200 euro komt brengen, laat ik ook netjes z'n zin afmaken. Hij zal niet merken dat z'n opdringerigheid me irriteert, dat ik al twee keer eerder in die flauwekul ben getrapt en dat mijn nasi bijna aanbrandt. Uit laten praten, vriendelijk bedanken voor de eer en dan de deur weer dicht. En gauw de nasi redden.
 
In geval van zo'n onwelkome hittegolf, ga ik dan ook stug door met wandelen, yin yoga, was vouwen, voetbal kijken, een stukje tikken of krachttraining. Die parasiet moet niet denken dat alles om hem draait. 
Want het is een plakker hoor. Pfff, wat heet. 
Bloedheet.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Vlieg op!"

07.04.21
Feedback:
Ooit gaat het over hoor!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Alle plooien gladgestreken (85) Danny Vandenberk 28-03-2021

    Ik zat opgevouwen. Zo voelde het lange tijd. Nu lijkt dat voorbij. Ik heb me ontplooid. Dat doet me denken aan origami. Als puber, toen mijn hormoonspiegels zo gigantisch grotesk overhooplagen dat...

    Lees meer: Alle plooien...