SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Voetsporen

Publicatie: | Diane Thone
Eindeloze stranden voor zover de ogen reiken en waar de golven van de Grote Oceaan komen aangestormd, gereed om je brutaal bij de enkels te grijpen ofwel om met lichtheid je voeten teder te strelen.
 
Daar liepen we, onze handen ineengevlochten en lieten we onze voetafdrukken achter in het zand genietend van de zoute wind en de zon, als kinderen verbaasd bij het zien van de kleine schepseltjes, achtergebleven in de tide pools en die, in afwachting dat de vloed hen weer terug naar de machtige oceaan zou brengen, er in rondscharrelden en ondertussen een makkelijke prooi vormden voor de schrokkerige meeuwen.
 
Wetende dat het tij onze voetprenten ging afvoeren naar de oceaan met enkel maar de rimpelingen het zand als getuigen maar niet wetend dat de Goden besloten hadden om ons te scheiden en zijn sporen uit het leven te wissen met alleen maar de herinnering als overblijfsel.
 
Mensen komen en gaan, de eeuwige rondedans van het leven. Rimpels etsen een gezicht en spreken een duidelijke taal over de geleefde jaren, ogen zeggen nog veel meer...
Ouder worden neemt maar geeft ook, bedachtzaamheid is dan je metgezel en verbittering een valstrik...
 
Leef met waarachtigheid tot het licht in je ogen breekt en jouw voetsporen op hun beurt verdwijnen in de schaduw der eeuwen.USA CANADA 2005 227

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.