Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 430
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
VriendENgroepEN
© Claudia Janssen op .
Aantal hits: 133

VriendEN? Meer dan één? Daar krijg ik in mijn belevingswereld geen beeld bij. Een collega die in mijn kantoor kwam koffie-pauzeren vertelde over het aanstaande weekendje-weg met zijn vriendengroep. Wauw, dat het bestaat. Een hele groep!

Wat verder in het gesprek bleek dat dit niet zijn hele sociale leven betrof; hij had het over zijn verschillende vriendengroepEN. Ik kwam niet bij van verbazing. Als troost voor mezelf kon ik het niet laten om een terechte (maar wel jaloerse) opmerking te maken dat die groepen met zeer grote zekerheid uit veel kennissen en weinig vrienden bestaan.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "VriendENgroepEN"

Geschreven door Claudia Janssen . Geplaatst in Cursiefje.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !