1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

WAT DAARNA?

Publicatie op: 08-09-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

WAT DAARNA?

116 Hits.

Het zal de meelevende lezers van mijn cursiefje WAT NU? waarschijnlijk interesseren, welk besluit ik tenslotte nam na voor de zoveelste keer gezakt te zijn voor het praktische deel van mijn rijexamen: Ik gunde mezelf om te beginnen een paar maanden vakantie. Vervolgens reserveerde ik begin deze maand een week lang dagelijks een lesuurtje. En vandaag, 8 september, om half twaalf zou ik- voorlopig voor het laatst- mijn rijvaardigheid laten testen. Ik kwam keurig op tijd. Na dringend advies van mijn echtgenote had ik me fris geschoren en droeg ik een schone spijkerbroek plus een onberispelijk overhemd en zwart gepoetst schoeisel. Dus aan mijn verschijning zou het niet liggen.

Dat alles ligt nu achter mij. Het examen werd afgenomen in Emmen. Een makkie voor wat betreft de topografie, dacht ik. Die provinciestad ken ik op mijn duimpje na ruim een jaar oefenen aldaar. Hoe deerlijk vergiste ik me in dat opzicht.

Allereerst stelde de examinator mij de gevreesde vraag: “Zozozo, 69 jaar al. Bent u niet veel te oud voor dit gedoe?” Vraag nummer twee luidde- niet geheel onverwacht: “Waarom les in een automaat?” Toch kan ik iedereen meteen geruststellen: Het was helemaal niet onwelwillend bedoeld. De man van het Centraal Bureau Rijbewijzen liep zelf namelijk al tegen zijn pensioen en koesterde vermoedelijk om die reden niet de gebruikelijke vooroordelen. Mensen van gevorderde leeftijd achtte hij voorzichtig, verstandig en veel minder onbesuisd dan jeugdig volk. Ook mijn defensieve antwoorden bevredigden hem: “Ach jajaja, dus al die jaren in Amsterdam gewoond! Neeneenee, daar heb je veel meer profijt van een fiets. En verder heb je groot gelijk. Waartoe telkens driftig schakelen en moeilijk hannesen, wanneer autorijden ook makkelijk kan zonder zo’n versnellingspook?”

Goed, daarna dirigeerde meneer mij- kalmpjes en vriendelijk keuvelend- door tientallen uitgestorven straatjes in een wildvreemde buitenwijk. Ajehotker, meende ik bitter en mopperde inwendig: Heb ik daarvoor zoveel tijd en geld verspild aan dat stomvervelende heen en weer gekar met het openbaar vervoer vanaf huis en terug? Uiterlijk bleef ik echter stoïcijns. Gelukkig maar! Zakken bleek godsonmogelijk. Na 45 minuten mocht ik zijn hartelijke gelukwensen in ontvangst nemen. De consequenties drongen niet direct tot me door. Mijn rijinstructeur reageerde aanzienlijk uitbundiger- wat ik achteraf eigenlijk best vertederend vond.

Valt hiervan verder iets te leren? Ik vrees van niet. Kom mij nu niet opgewekt aan met een cliché als ‘Je bent nooit te oud voor iets nieuws’. Daarvoor is het veel te vroeg. De balans zal ik pas kunnen opmaken na een rondreis door de Pyreneeën, een bezoek aan Berlijn of desnoods een paar ritjes naar de Kringloopwinkel in Stadskanaal. Omdat het echter nog niet zover is, zet ik er hier een punt achter.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.09.21
Feedback:
Daredevil Hans heeft het toch maar mooi geflikt! Een eerlijk en openhartig stuk dat ik graag vijf 'vroemvroems' geef!

Gefeliciteerd!

Hartelijke groet van Pinky

Ps Wanneer kan ik van je ongetwijfeld aparte rijstijl genieten?
De Canta graag retour.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 10.09.21
  Dus zo'n 'vroemvroem' is minder waard dan een sterretje? Die Canta was toch een gift, als ik me goed herinner. Moet ik die drie sterren binnenkort dan ook weer teruggeven? Mijn rijstijl demonstreren? Kom nou! Ik maak er geen vertoning van.
09.09.21
Feedback:
Hartstikke goed, Hans! Van harte gefeliciteerd!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.09.21
Feedback:
Leuk! Ook dat je dit met ons wilt delen, Hans. Van harte gefeliciteerd!
Nu kilometers maken, maar laat je niet opjagen!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
ACH JA...
589
Lezen?
55 woordenverhaal
5 x 55
537
Lezen?
55 woordenverhaal
AFSCHEIDSWOORDEN
532
Lezen?