Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Wat kan een mens stinken
Inzendingen: 430
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Wat kan een mens stinken
© Jan Boxem op .
Aantal hits: 107
Wat kan een mens stinken.
Wat kan een mens stinken zeg. Die middag was de stank haast ondragelijk.
We hadden die middag cursus in de vergaderruimte van een vakantiepark. De zomer liet zich van zijn meest warme kant zien. De temperatuur was ook binnen in de vergaderruimte beslist boven de 30 graden.
Op het laatste moment kwam er een man in korte broek en T-shirt naast me zitten. In de openingstoespraak vertelde de cursusleider wat we die dag zouden gaan doen. Langzaam maar zeker nam er een zware penetrante geur bezit van mijn neus. Er was iemand in mijn directe omgeving die zich minstens twee weken niet had gewassen. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het de man met de korte broek en T-shirt moest zijn. We zaten bijna schouder aan schouder. Vroeger op Curaçao wilde ik nog weleens een dode geit of hond ruiken, die in een greppel of rooi lag te ontbinden. Nou, de geur van die man deed daar niet voor onder. Wat ik ook probeerde om aan de stank te ontkomen, me concentreren op de toespraak, andere mensen observeren, niets hielp. De stank werd alleen maar erger. Ik hoorde mensen achter me al over de stank praten en in de rij voor me keken ze al, met een vies gezicht, achterom. Toen ik de cursusleider hoorde zeggen: ”Een leerzame middag en veel succes allemaal,' wist ik niet hoe snel ik op moest staan.
Zou die man misschien ook zijn boxer nog eens binnenstebuiten keren om ‘m langer te kunnen dragen? 4% doet dat regelmatig. Eén ding weet ik wel vanaf dat moment vraag ik met Sinterklaas of op mijn verjaardag steeds om een lekker geurtje.stinkdier
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Wat kan een mens stinken"

Geschreven door Jan Boxem . Geplaatst in Cursiefje.
06.12.20
Feedback:
Aiaiai, zeer herkenbaar
Ben ook altijd bang dat anderen denken dat ik het ben...
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Jan Boxem 06.12.20
  Ja, ik ook. Die onzekerheid hè Tryntsje. Wat een bijzondere naam anders.
  • j.boxem 09.12.20
   @Tryntsje Geweldig.
  • Tryntsje 08.12.20
   Nou, dat dus. Mijn naam is idd typisch Fries..
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !